Tuesday, December 6, 2016

Humalane õlu


Humalane õlu (Juhus, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnangut veel pole.

Tootjainfo: "Selle õlle pruulimisel on kasutatud kvaliteetseid odralinnaseid, millele on lisatud ohtralt hästi valitud humalaid."

Joogi prototüübi kirjelduse leiab siit.

Väike lihtne pudel, roheliselt lihtsal sildil peotäis täringuid. Õrna kreemika varjundiga tihe vaht täidab pool klaasis ja püsib vägagi kaua. Õlle värvus - kirkalt pihlakapunane. 

Aroom tundub olevat väga heas tasakaalus, nii mõrkjus, hapukus kui magusus on kõik olemas. Kokku moodustub pisut vaigune ja samas mõnusalt mahlane segu, mis paneb süljenäärmed tööle. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitses ilmub vaiguse, veidi isegi torkiva mõrkjuse kõrvale sõbralik suviselt magus heinasus. Lõppmaitse mõrkjas-hapukas, pihlaka ja noore kuuseokka segu mõjub mõnusalt asjalikult, pisut ehk otsekoheselt kuid seda ehedamalt - noor ja mahlane IPA ikkagi! Järelmekk säristab pisut vürtsikate nootidega, magusus muutub karameljaks ning mõrkjus pisut puiduseks-kanarbikuliseks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Mitte liiga kompleksne, väga kergelt joodav ja samas vägagi maitseküllane - lihtne ja ehe värskelt mahlane IPA! Gambrinus kiidab.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment