Thursday, December 8, 2016

Black Shark


Black Shark (Camba Bavaria, Saksamaa) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Black IPA" ja hinnang 97 punkti.

Tootjainfo: "Camba Black Shark is with its alcohol content and its deep black color nothing for ’wimps’. Imperial means that more hops (Hops (Columbus, Chinook, Simcoe, Centennial, Crystal) and malts are used. 
IBU 120"

Väike lihtne pudel, sildil lõugu laiutav hai :) Sõrmepaksune hallikaspruun vaht on kui makrofleks, tardudes algasendisse. Õlle värvus - vähese kirka punase helgiga must. 

Aroom . Vaaaaata niimoodi peab üks must IPA lõhnama! Ühekorraga leidub siin mõrkjas-hapukat rösti ja vaigust humalat, all on tunda linnaseid ja isegi head värsket vett. KIRGAS JA JÕULINE! 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas, vürtsika kirvendusega keeleotsas. Keskmaitse ... vauuu. Keel tõmbub küll pisut kipra selle hoolimatu mõrkja roomiku ees, kuid see tank oskab samal ajal ka magusalt pai teha ja granaadiavadest ka veidi lagritsaveni kallata. 

Lõppmaitse lööb lauale juba toekama kohvise likööri, millesse tilgutab musta rummi ja tsurkab kaneelipulga lisaks - et kasuta seda kõrrena kui tahad! Robustne ja karmipoolne, kuid nii tihkel täis pakitud selgeid ja puhtaid maitseid - kõrvetatud leib, pihlakanalivka ja mustasõstra toormoos. Järelmekk tõmbab end veidi koomale, kõnetades sind kõrbenud rosinate ja lagritsa keeles. Vaata imesta ennast või herneks, aga niimoodi võib vanale Gambrinusele lagrits isegi meeldima hakata!

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga OIVALINE ÜBERTASANDI RÜÜBE! No see on ikka kohe õpikunäide, kuidas seda üsna keerulist stiili teha ... aga no vaadake korraks uuesti seda IBU näitajat - 120 ühikut ei lase end ikka ära peita :) Nii et sisuliselt must tripel-IPA :)
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment