Tuesday, December 27, 2016

Söörömöö

Söörömöö (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Liigimääratlus: sahti

Tootjainfo: "vesi, odralinnased, kadakaoksad, Northern Brewer humal, pärm"

Lihtne väike pudel, sildil tuulik. Sõrmepaksune kollakas vahukiht on hõre ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldse helgiga punakas.

Aroomis ... hmmm ... see on põnev, aga miskipärast on esiplaanil toored pähklid .. noh sellised piimküpsuses jubilad, mis kõigepealt pähklikesta sisse tekivad. Röstimata päevalilleseemned. Ja siis kuskil selle taga oleks nagu kadakas kah, aga ega kindel ei ole, sest see ... eeee ... toorhalvaa lõhn lööb üle :)

Esmamekk on kergeke, lausa vesisevõitu ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas, lisaks miskipärast veidi soolakalt mõjuv hapu. Lõppmaitses tuleb taas vihje tooretele ... aga seekord viljateradele. Sihuke kummalisevõitu hapu noh :) Järelmekis tuleb lõpuks korraks esile ka kadaka vaigusus, kuid seda huvitavas vürtsikas võtmes.

Kerge kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga omapärane rüübe. Põnev, üleüldse mitte halb, aga vägagi harjumatu. Kui kas teate kui värskendavalt see kraam mõjub! Peale sauna sobiks nagu rusikas silmaauku.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment