Friday, December 2, 2016

Eksperimentaal IV


Eksperimentaal IV (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,9 %vol. Ratebeer seda jooki ega tootjat veel ei tunne, kuid tootja ise on liigimääratluseks märkinud "belgian golden storng ale"

Tootjainfo: "Metsik Ida armastab katsetada. Kõike tuleb proovida, sest elusid on üks ja kui ei proovi, jääb piinama. Meile meeldib metsikult.
Willamette"

Vahvalt omanäoline pudel, sildil vanakooli tuuker. Erkvalge vaht täidab 2/3 klaasist, püsides väga kaua. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kuldne. Aroom: juba kaugelt löövad ninna kuldsed kuivatatud virsikud ja hele kommisuhkur. Lähemalt nuuskides lisandub hapukas puuviljasus, meenutades üleküpsenud ananassi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse on ... ohhhh ... see on KULDNE ... päikeseline, särtsuvalt hapukas-magusakas, nõtke ja tantsuhimuline nagu oma ilust teadlik pikk tütarlaps, kes oma ebatavalist pikka saledust toonitab maani õhulise seelikuga ja torni seatud kuldblondide juustega. Lõppmaitse muutub vürtsikamaks ja pisut mõrkjamaks, tüdruku tantsus on ilmselgelt näha moodsa stuudiotantsu ekspressiivseid võtteid ... kuid seda tehakse mitte õpetuste järgi, vaid läbisegi vaid tema enda kõrvus heliseva improviseeriva džässi kaootilisusega. Järelmeki nelgine vürtsikus aeglustub rahulikumaks, kuid seda pidulikumaks voogamiseks, kuninglikuks sirgeselgsuseks ja printsessilikuks siresäärsuseks.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Oi selline elurõõmus sädelus vulksub siit klaasist vana Gambrinuse vatsa, et nägu heldib naeratusse ja käsi kallab ise uue klaasi.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment