Monday, December 19, 2016

Tige Kala

Tige Kala (Tedre, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,3 %vol. Liigimääratlus: double IPA

Tootjainfo: "Linnased: Finest Pale Ale Maris Otter, CaraMunich II. Humalad: Galaxy, Mosaic, Nelson Sauvin, Amarillo
IBU 110"

Väike lihtne pude, lihtsa- ja kirjuvõitu sildikujundus.  Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne pronksikarva. Aroom on TIHKELT marjane, meenutades sõrmede vahel puruksrudjutud punaseid sõstraid ja sama sõstra marmelaadi.

Esmamekk on raske ja jõuliselt mõrkjas-hapukas, marjane ja vaigune, veidi keeleotsa torkiv ja üleüldse veidi hoolimatu :) Keskmaitse muutub magusakas-mõrkjaks, kuusevaigu ja pihlamarjade seguseks, sekka külmkuivatatud vaarikad ning paksuks keedetud sõstramahl. Lõppmaitses kuhjub keelele nelke, vürtsiterakesi ja nahkselt tihket õunakeedist astelapajuga ... sihukest mida ainult Kaukaasia mägedes teha osatakse.  Järelmekk tallab kurgupäras rohmakate mõrkjate saabastega ning lahkub aegamisi, jättes maha vürtsise õhetuse.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja tihke paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiba ÜBERTASANDI RÜÜBE! Rohmakas ja jõuline, robustne ja hoolimatu, alfaisane IPA! Vaid VÄGA vänge hallitusjuusu kõige hallitanum nurgake sobiks siia juurde.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment