Saturday, December 24, 2016

Puupea


Puupea (Rotiküla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,1 %vol. Liigimääratlus: "kuusene eil"

Tootjainfo: "Linnased: Pale Ale, Caramunich, Carapils. Humalad: Galena Cascade. Lisand: kuusevõrsed. Pärm: BRY-97"

Väike lihtne pudel, sildil ... no puupea noh :) Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib vägagi kaua. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kuldne. Aroom on magusakas ja vaigune ... kuigi peab ütlema et hetkel näib kuidagi keeruline teha vahet pärmi ja vaigu vahel. Kui ma ei teaks, et see on vaik, osutaksin näpuga pärmile. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on magusakas ja vaigune/pärmine ... blinn kunagi varem pole olnud niimoodi maitsesegaduses. Mõistus teab, et see PEAB olema kuusevaik, aga maitsemeeled ütlevad, et noorepoolne pärm mekib samamoodi. Lõppmaitses on segadust sutsu vähem - see hapukas mõrkjus on siiski noore kuusevõrse nägu. Järelmekk taandub leebelt hapukas-magusakaks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga kummalise tajuhäirega rüübe. Vana Gambrinus on siiras segaduses. Mitte kuinagi varem pole osanud mõelda, et kuuseoks võiks maitsta nagu pärm. Või vastupidi. Einoh, see jook EI OLE pärmine. Aga mingis ajusopis käib äge vaidlus :)
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment