Monday, December 12, 2016

Esimene lumi

Esimene lumi (Kikka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,9 %vol. Liigimääratlus: topelt-IPA

Tootjainfo: "Linnased: Pale Ale, Vienna, Special B, Crustal. Humalad: Magnum, Columbus, Chinook
IBU 90"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike kukepildiga :) Kollakat karva vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib kaua, haakides end tugevate vahurantidena klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumeoranž. Aroom on puuviljane, magusakas-mõrkjas ja biskviitjas ... veidi üllatav, sest oleks oodanud pruulikojale ja õllestiilile omast võimast humalalaksu.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja tugevalt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on alul pehmelt magusakalt troopiline, kuid siis vabaneb nagu mingi kännu tagant vürtsikas humalarong, sõites poolpõiki üle keele .... ja siis tagasi. Lõppmaitses saab aga maitse õige hoo sisse, see pole enam lihtsalt rong, vaid raske humalamahlane ja puuviljane veerem, mille tsisternid on täis ananasse, mangosid, noori rohelisi kuusekäbisid ja sutsuke valget pipart ning rosepipart kah! Ahjaa, rongijuhi käes on rosmariinioksake ka, lehvitamaks kõigile kerget ürdist vaigusust. Järelmekk taandub jällegi troopilisse poolde, võimust võtavad papaiad ja ananassid, kuid neid va nanananasse on ristatud seedermänniga!

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe! Väga mitmekihiline, mõnusalt jõuline, veidi petlik ja jube meeldiv tegelane igatahes. Vana Gambrinus soovitaks siia juurde pakkuda Gorgonzola juustu väikese lusikaga pakkuda. Ikka nii et ennem pisut poolpehmet ja vänget juustukest suhu ja siis õllevägilast peale. Ning siis vastupidi, eks näe, kuidaspidi parem saab.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment