Friday, December 16, 2016

Kelgukoer

Kelgukoer (???, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,6 %vol. Liigimääratlus: dry irish stout

Tootjainfo: "sidruni ja ingveriga
IBU 40"

Vaata hea pruulmeister - kus tootjanimi on? Ja sellise peene kribuga kirjutamine (selle sidruni-ingveri kohta) on lausa silmaväänamine.

Väike lihtne pudel, tehnilise olekuga silt mustal taustal ... näeb välja nagu oleks kasutusele võetud mingi valmis sildiraamike, või ma eksin?

Tumepruun vaht täidab kolmandiku klaasist, muutudes üsna kiirelt helepruuniks, kuid püsides märkimisväärselt kaua. Õlle värvus - imevähese tumepunase helgiga must. Aroom on ausalt öeldes ülemäära söestunud ... selline hapukas-kõrbenud pahvak lööb esmalt veidi nina lukku, kuid seejärel pehmeneb veidi leebemaks.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja kõrbenult mõrkjas. Keskmaitse meenutab kõrvetatud sepikuviilu ... kuid siis tuleb esile juba päris meeldiv kohvine pool. Lõppmaitses domineerib kõrbenud hapukus. Järelmekk jääb pikaks ajaks püsima krõbeda mõrkjusega .... alles piiiika aja pärast tuleb selle alt välja mõnusam vürtsikas-hapukas põhi.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga söetüki-õlu :) Kõrvetatud linnaste lisamisega peab olema pigem ettevaatlik kui uljas - see kraam siin on üle piiri pika sammu jagu astunud. Tunda on, et õlu seal taga võiks ju päris kenake olla, aga praegu on temast lihtsalt jube raske aru saada.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment