Wednesday, December 7, 2016

deTolly šokolaadi stout


deTolly šokolaadi stout (Juhus, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sweet Stout" ja hinnangut veel pole.

Tootjainfo: "Koostisosad: odralinnased, kaerahelbed, laktoos, humal, Fermentis Safale S-04 kuivpärm, suhkur."

Väike lihtne pudel, šokolaadisel sildil deTolly büst. Vähene tumepruun vaht kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - totaalmust. Aroomis tunned peotäit kõrvetatud linnaseid, šokolaaditükike selles jääb üsna pisikeseks.

Esmamekk on keskmisest vaid veidi kergema kehaga (kaerahelbed teevad oma töö!) ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on tihkem, juba tublisti šokolaadisem ja karamellisem. Lõppmaitse magusakas-mõrkjas šokolaadi ja kohvi segu muutub üha toekamaks ning paneb tunnustavalt noogutama - viiekraadise joogi kohta on siin toekust ja maitset nii et vähe pole!  Järelmekis viskab sisse hapukat vaigusust, justkui oleks mängus ka väike kuusevõrseke.

Keskmisest toekama kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga VÄGA hea taseme rüübe! Alguses (eriti lõhnas) tajutav kergus asendub päris mõnusa toekusega - sellise soorituse eest tuleb kiita!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment