Wednesday, December 28, 2016

Lanti (batch 2)


Lanti (batch 2) (Alvinne, Belgia) pdl 0,5 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit beer" ja hinnang 66 punkti.

Tootjainfo: "Barrel aged tripel. With sloeberries, jostaberries, plums and Schaarbeekse krieken. 600 bottles."

Nonii. 600 pudelit!!! Ja lisaks laukapuu marjadele on siin sees ka sõstikumarjad:) Noh ja siis ploomid ja ühed spetsiifilised kirsid kah!

Keskmist kasvu pudel, sildil pudelit embav daam :) Kollane vaht vurtsab pudelist, täidab pool klaasis, kuid kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - pilviselt punakas. Aroom on ninatorkivalt hapukas-vürtsikas, meenutades ehk kõige rohkem arooniaid.

Esmamekk on keskmise kehaga ja kirkalt hapukas. Keskmaitse on metsikult marjane, lausa marjamudrune, hapukas, sõstrate ja kirsside virrvarr. Lõppmaitses muutub ploomi ... või on see siiski kreegi hapukus tuntavamaks, sisse seguneb arooniale omast parkivat mõrkjust, mis tegelikult on ilmselt laukapuumarjadest tulenev. 

Järelmekk ... vaaaaaata nüüd see küll üllatas ... ja seda kõige meeldivamas mõttes! Triple'le omane magus vürtsikus lõi kogu senise marjamudru klaariks ja meeldivaks, veidi vaniljest pehmust maandas senised nurgad ja kogu kraam omandas soooootuks meeldivama mulje!

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Mitmekihiline, üllatava lõppmänguga tegelane. JA AINULT 600 PUDELIT!
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment