Sunday, September 15, 2019

Amer-Amer


Amer-Amer (De Ranke, Belgia) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Belgian" ja hinnang 89 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Belgian" ja 3,51 punkti.

Tootjainfo: "Brewing an American IPA, but with a Belgian twist...that's the idea behind the Amer-Amer. We chose to use two American varieties of hop, but only hop flowers cultivated in Belgium. The 'Belgo-American' hops have a better balance in flavours and a less aggressive bitterness, without losing flavour or intensity. Dry-hopping with Cascade gives the beer it's rich aroma.
IBU 60"

Väike lihtne pudel, sildil Vabadus-samba tõrviku modifikatsioon :) Valge vaht täidab 5/6 klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne. Aroom ... noh täpselt see, mida belgia IPA'lt ootadki - et leiad nii karamelli kui humalat, nii puuviljasust kui veidi ka vaigust nooti.

Esmamekk on keskmise kehaga ja üsna tugevalt puiduselt mõrkjas. Keskmaitse on mõru, koguni kibekas ja tiba karvane. Lõppmaitse muutub veelgi rohmakamaks, belgialikud pehmed-magusad puuviljanoodid upuvad teelehe/raudrohu kibeka mõruda alla ära. Järelmekk aga tasandab asju veidi, tuues mängu veidi hapukamaid, mahlaseid noote ... kuid ühtlasi omandab jook rauase, koreda ja kuiva oleku.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõru-magusakas-mõru-hapukas-mõru buketiga veidi ülevõlline rüübe. Katse teha belgia IPA't on ülemäära kuivaks ja kibekaks keeratud, nii et seda suutäit on keeruline nauditavaks nimetada.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment