Sunday, September 15, 2019

Heinamaa


Heinamaa (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Spiced / Herbed Beer", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "In this brew we used pure organic hay which gives a touch of Estonian nature. As we say "the power of nature in bottle". Feel it!
IBU 34"

Väike lihtne pudel, sildil aabitsalik looduspidlike veskiga. Korgi mahavõtmiselt käib ülemäära kõva suts, valge vaht täidab enamiku klaasist ja hakkab ka pudelis peale proovilonksu väljakallamist üles kobrutama, jõudes aegamisi pudelikaelastki välja. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. 

Aroom on tõepoolest heinane, magusakas ja maalähedane. No täpipealt jõelodult kokkuniidetud lopsakas ja ikka veel niiske, närbunud ja aromaatne ... südasuvine lõhnaelamus!

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas, heinane ja värske. Lõppmaitse muutub taas hapukamaks, õunte ja tsitruste vahepealseks, selle taga on aga putkede ja muu jõekääru taimestiku lopsakat heinast hõngu. Järelmekk muutub magusamaks, karamelliseks, vürtsikakas, veidi nätskeks ja uskumatult suviseks.

Keskmisest veidi raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe! Heina kasutamine on lahe, aga harva kasutatav mõte, kuid jook ise on minemas ülekarbosse ja mekk on veidi toores ning nätske.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment