Sunday, September 22, 2019

Yuzu Lager


Yuzu Lager (Kiuchi, Jaapan) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Fruit" ja hinnang 76 punkti. UNtappd ütleb: "Lager - Pale" ja hinnang 3,66 punkti.

Tootjainfo: "A light-bodied, refreshing golden coloured lager, brewed with floral citrus aroma hops such as Cascade and Amarillo and fresh Yuzu juice. A great summer beer."

Gambrinuse kraanist voolav kraam. Vähene valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom - fantastiliselt mõnusalt magus-puuviljane-troopiline. Mitte küll ehk nii tsitruseline kui oleks oodanud ... aga ega pole päris elus yuzut ka näppinud, nii et mine ta, järsku see mandariiniline asi lõhnabki nii? 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas, nüüd juba päris nunnult tsitruseline, veidi apelsinikoort meenutav. Lõppmaitses saab aru laagerõlle enda hapukast põhjast, kuid need kaks tegelast mätšivad omavahel paganama hästi! Järelmekk on mõrkjas-magus, vähese apelsinikooreõli vürtsika kattega, värskendav ja mahlane.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Üks paremaid puuviljaga tembitud laagerõllesid kindlasti, mis vana Gambrinuse keelele on sattunud. Jah, mingit revolutsiooni õllemaailmas see ei tähista ning maitsevapustusi ka esile ei kutsu, kuid kurjama mahlaselt ja lahedalt joodav kraam igatahes!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment