Friday, September 20, 2019

Earth Liberation


Earth Liberation (White Pony, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison / Farmhouse / Grisette", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Farmhouse Ale - Saison" ja 3,28 punkti

Tootjainfo: "“Earth Liberation” is a farmhouse ale fermented with Tamarind and bottled with Brettanomyces. Fruity & funky, slightly tart, with a dry aftertaste. Evolves well in the bottle. Surpass the standards!"

Väike lihtne pudel, silt on raudkindlalt narkouimas joonistatud! Erkvalge vaht täidab pool klaasist ja püsib märkimisväärselt kaua. 

Aroom ... eee ... midagi veidrat ja käärivat. VÄga käärivat. Kuna tegu on farmhouse'iga, siis liigub mõte miskipärast kääriva sõnniku peale :) Aga ega ma ei tea, võimalik et niimoodi peabki lõhnama tamarind? Mul pole tolle hapu asjandusega seni kokkupuudet ju olnud.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõnusalt hapukas-mõrkjas, kuivapoolne ja vürtsikas. Keskmaitse ... uhhuuu ... oi see on umbehea saison oma parimas vürtsikas sädeluses, kuigi see kirkalt hapukas noot pole saisonile omane. Teadjamad inimesed ütlevad, et see ongi just see va tamarindi mekk.

Lõppmaitse on kuiv, vürtsikas, aromaatne, nüüd jälle farmhouse poole kaldu, maalähedane ja kraavilõhnane - breti jalajälge juba ei peida! Järelmekk läheb üllatavalt ja agressiivselt magusale poolele üle ... kuid siis tuleb täielik segameeskond tireleid hüpates lavale: siit leiab kuiva mõrkjat puitu, sädelev-torkivat vürtsi, hapukas-mahlast tirelit. 

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-vürtsikas-magus-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga ÜBERtaseme rüübe! Õlu kui multitalent, nagu terve tsirkusemeeskond, keda kõike ja kõiki korraga jälgides läheb kõik kirjuks, aga igaühe enda esitus on perfektne ja nauditav.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment