Friday, September 20, 2019

Szilvás Favágó


Szilvás Favágó (Szarvasi, Ungari) pdl 0,5 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri stiilimääratlus: "Flavored - Fruit" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Fruit Beer" ja hinnang 2,7 %vol.

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "It is basically a low-fermented light beer with a spicy flavor of plums. Even its scent reminds us of our grandmothers' plum jam, so even the taste!"

Keskmist kasvu pudel, sildil puuraidur. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom - kaugeleulatuv segu odavast laagerõllest ja ülemäära tugevalt ploomiekstraktist. Lähedalt nuusutades meenutab parfümeeritud ploomišampooni.

Esmamekk on keskmise kehaga ja VÄGA magus! Keskmaitse - ploom mis ploom, ainult et üleelusuurune, mõrkjas-magus ja keemiline. Lõppmaitse - nüüd hakkab isegi hiilima ligi oletus, et järsku on ikka elus ploom, õigemini ploominahk. Järelmekk aga peletab selle oletuse, tuletades meelde halba suhkruasendajat ja lapsepõlves kohatud ploomi-essentsi, mida tänapäeval enam mingil juhul kuhugi ei kasutaks.

Keskmise kehaga, isegi raskepoolne oma 4%vol kohta; mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, MAGUS-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsikas-MAGUSA buketiga huvitavalt halb õlu. Kuidas on võimalik, et 4%vol õlles on tunda alkohol? Maitse on nagu odaval kangel parmuõllel, mis on aetud ülemääraselt magusaks ja siis üle kallatud ploomiessentsiga. Nii halb, et on juba hea :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment