Friday, September 13, 2019

I Will Never Let You Down


I Will Never Let You Down (White Pony, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Other", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Belgian Strong Golden Ale" ja 3,61 punkti

Tootjainfo: "Belgian ale brewed with spices and aged in Highlands whisky oak barrels"

Väike lihtne pudel, kuldbeežil sildil must-valged lihtsad kirjad. Erkvalge vaht täidab kolmandiku klaasist, kadudes küll suht kiirelt, kuid haakudes kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom - oooooooooooo - oijummmmel kui meeldiv! Soe, talvine ... selle sõna sooja-andvas mõttes. Vürtsikas meepräänik! Külm glögi! Nelk ja muskaat. Kardemon. Küünlasära jääklaasil. Nina ja põskede poolt sissesulatatud laigud jäälilledes. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja üllatavalt mage-magus peale seda hunnitut lõhnalahmakat. Keskmaitse aga ... ojaaaaaaaaa ... muskaadi-pähkli-saframoni ülikülluslik pillerkaar, mis paneb silmvi vidutama ja end sooja teki sisse mõtlema, käes vürtsidega tembitud joogianum, istudes talvises aias pingil keset kohevaid lumekuhilaid.

Lõppmaitse. Rosinad ja saframon. Valge vein ja õunabrändi. Ahjuõun. Kiirelt pimenevas õhtus pragisev ahjuleek. 

Järelmekk. Aisamait. Oi jõulukell, süda hell. Kuusepuu ja valged piparkoogid. 

Ahhh, see jook paneb heldima. Korraga tundub mõte talvest ja selle sisse südamega tehtud soojusest nii armas ja ahvatlev. MEGA! Sellist tujude tulva kohtab harva, tõstest õlleklaasi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment