Monday, September 23, 2019

Warm Front


Warm Front (Käbliku / Marina, Eesti / Tšehhi) prk 0,44 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "ISA - Session IPA", hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - Session / India Session Ale" ja hinnang 3,35 punkti.

Tootjainfo: "Glutenfree
IBU 40"

Keskmist kasvu purk, sildil ilmateade :) Valge vaht täidab poole klaasi, püsib väga kaua ja haakub tiheda tugeva vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt kuldne.

Aroom. Hmmmm. No umbes 5-6 korda tuleb nuuskida, et aru saada, mida see meenutab. Värskelt riivitud laimikoor? Äsjahakitud roheline sibul? Üliküps mango? Murulauk ja naat! Üleküpsenud, juba kergelt tohleks vajunud klementiinid?! Sihuke kummaline segu, mis häirib ja meelitab ühekorraga, sunnib kuuel erineval moel õhku sisse lohistama ja kolm korda toanurki vahetama, lõpuks avatud akna peal värske-õhu-kontroll-lasku tegema.

Esmamekk on keskmisest tripsu kergema kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse viskab jälle sisse seda kummalist vürtsikate-roheliste toonide virvarri, mille peale tahaks kohe keele kuueks jagada, et segadikust paremini aru saada. Lõppmaitse vajub palju rahulikumaks, magusakaks, täistera sepiku laadseks, millele on siiski murulaugu kuhjake peale laotatud. Järelmekk on magusakas-vürtsikas, meenutades mõnd krõpsumat APA't.

Keskmisest uduliniku jagu kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Tõsi küll, millest tuli see roheliste-varasuviste-särtsakate-maitsemuruste tajude küllus, on raske mõista ... kuid see muutis joogi ainult põnevamaks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment