Monday, September 9, 2019

HOPnROLL


HOPnROLL (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - North Am. / Light". Untappd ütleb: "Lager - Pale" ja hinnang pole samuti veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Famous for its rich golden color and medium-bodied flavor of two-row caramel malts our lager has a refreshing taste and with the hint of malty sweetness. Brewed in combination of Saaz and Hallertau Mittelfrüh hops
IBU 26"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnus-humalapea seekord helerohelisel foonil. Erkvalge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib päris korralikult. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. Aroom on meeldivalt karamelline, linnaseline ja õrna pärmise/suitsuse vinega. 

Esmamekk on keskmisest tiba kergema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub koredamaks, rauaseks ja ülekuivatatud rosinate taoliseks. Lõppmaitse on leivane, veidi kõrbenud, rabavee nootidega, täiesti tolmkuivaks ja halliks kuivatatud maasikate nüansiga. Järelmekk muutub kasutatud humalatele omaselt erksalt vürtsikaks, omandades valge pipra õhetuse, roostene rabavesi taandub selle ees veidi tahaplaanile.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga keskpärane rüübe. "Pale lager" pole see jook kohe mitte, pigem ehk vienna või amber lager, kuigi ka nende alla mahuks vaid kuiva roostese oleku poolest, jättes puudu aga tasakaalustava karamelli.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment