Tuesday, December 15, 2020

Belgisk Wit

Belgisk Wit (Poppels, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Witbier / Belgian White Ale" ja hinnang 42 punkti. Untappd ütleb: "Wheat Beer - Witbier" ja 3,27 punkti.

Tootjainfo (Guugel-tõlke kaudu): "The beer you hold in your hand is our interpretation of a Belgian wit. We use coriander and orange peel which together with the characteristic yeast strain gives the typical tones of citrus and light spiciness. A refreshing beer, perfect on a hot summer day.

"Unmalted wheat and yeast give the beer a slight haze, but also more flavor. There may be some yeast precipitation in the bottle. No danger, it can be drunk!"
IBU 10"

Väike töntsa pudel, igav sildikujundus. Sõrmepaksune erkvalge vaht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on superehedalt ja võimsalt belgiapärase nisuka kehastus - koriander ja apelsinikoor ning magus-puuviljane.

Esmamekk on keskmisest suti kergema kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse - hapukas ja koriandrine. Lõppmaitse - jätkuvalt hapukas ja apelsinikoore mõrkjas. Järelmekk muutub õnneks asjakohaselt magusapoolsemaks ja toob õrnalt esile ka oodatud vürtsika tahu.

Keskmisest nõks kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga vastuoluline rüübe. Aroomi peale aplodeeriks ja kiidaks laia lõuaga - no väga hea oma stiili esindaja. Maitse jääb aga lõhna poolt loodud ootustele mitu korrust alla ja seetõttu jääb kõrge kiitus olemata
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment