Monday, December 14, 2020

Four Years Dinner

Four Years Dinner (De Moersleutel, Holland) prk 0,44 l. alc 13,0 %vol. Ratebeer ütleb: "Stout - Imperial" ja hinnang 98 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 4,25 punkti

Tootjainfo: "Barrel aged imperial stout, third beer in our four years anniversary series of the brewery."

Keskmist kasvu pilt, sildil tõmmud ilusad inimesed. Mustjaspruun sõrmepaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - muidugimõistamust.

Aroom. Ohhh ja nuhhhh ja puhhhh. See õlu sunnib nuusutajat sisse hingama suuuuurte sõõmudega, nagu üritaks mererannas või metsas ennast lõhnu täis ahmida, et ülejäänud nädala linnatolmus hakkama saada. Täidlane, matsakas, õrnalt suitsune ... peaaegu et soolane ja lihane ja ilmselt juba ainuüksi lõhnast paksukstegev.

Esmamekk. Raske. Magus ja raske. Mõrkjas ja raske. Röstraske. Aga PEHME! Imeliselt pehme ja paitav ja nunnutav.

Keskmaitse. Õlijas. Melassjas. Misasjas? Kesasjas? Kusasjas. Pehmelt ja imeliselt voolav.

Lõppmaitse. Minemetsa kui imeliselt sulnis, soe ja turvaline. Nagu vana ja kodune tugitool, millesse istumine garanteerib umbes 5 minuti pärast kostva sügava hingamise ja õrna rahuloleva naeratuse õndsalt magava inimese õnnelikul näol.

Järelmekk. Soojus ja südamlikkus. Koosviibimine, kus polegi vaja rääkida. Kõigi suveõhtute sumedus ja talviste villaste pleedide toetavus. Mõtteis süüdatud mälestusküünlad, mida mõeldes saab vaid leebelt naeratada.

MEGAMATEST MEGAM! Jaaaaa, see pole "rüübe", see on luksuslik elamus. Ehedaim ja võrgutavaim dekadents siidistel sulepatjadel.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment