Monday, December 7, 2020

Sõstrasadu

Sõstrasadu (Pihtla, Eesti) prk 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse - Flavored / Catharina Sour" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Fruited Berliner Weisse" ja hinnang 3,71

Tootjainfo: "Punaste ning mustade sõstardega pruulitud hapukas nisuõlu.
IBU 6"

Väike purk, maitsekas marjane sildikujundus. Sentimeetrine rooda vahukiht taandub mõne hetkega. Õlle värvus - kirkalt tumeroosa. Aroom - no puhtalt punase sõstra joogijogurt!

Esmamekk on kerge kehaga ja hapu. Keskmaitse muutub magusaks ja marjaseks, musta sõstra intensiivne magus ja kergelt parkiv olemus lööb selgelt välja. Lõppmaitse - hapu, kuiv, punase sõstra ja vist ka marjakobara varre tanniinisus on tunda. Järelmekk - üldmarjane, jogurtine, klaar ja pehme.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-hapu-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga Übertaseme rüübe! Täpselt see, mida lubatakse, on ka purki pandud. Ja taevale tänu, see pole kahesajaseitsmekümneviies vaarikaga berliiner, muude marjade kasutamine ja veel nii õnnestunud kujul on ainult kiiduväärne!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment