Sunday, December 13, 2020

Vana Kalev Wild Turkey BBA

Vana Kalev Wild Turkey BBA (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untapped ütleb "Porter - Imperial / Double Baltic" ja hinnang 3,79

Tootjainfo: "Kohta praegu kutsutakse
Tallinna T o o m p e a mäeksi.
Sealap vana Kalev puhkab,
Uinub igavesta unda.
IBU 75"

Väike lihtne pudel, sildi mõek ja ronk ... või siis kaaren :) Vähene mustjapruun vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - muinasmust!

Aroom on ... teistmoodimust. Selline kõrbenud servaga, aga magus. Vaniljene ja rosinane. Kärssamaläinud stritsliotsik?

Esmamekk on raske, isegi väga. Magus ja keeleotsa nukerdav. Hapukas ja ahjuõunane. Rummine ja tontsakas.

Keskmaitse - hapukas-jäme-magus. Vürtsikas-muskaadine-rosepiprane. Kõrbenud ja melassine. Panni peal pruunistatud iiriskomm?

Lõppmaitse. Paganama huvitav. See jook on ühest küljest agressiivne, sisuliselt piprane-õhetav-kuumutav ja samal ajal koduselt magus-kõrbenud kukekommine. 

Järelmekk. Ploomikaramell. Ahjuplaadil kuivatatud ploomid, mis on suuuti kõrbema läinud ja seejärel rummi sisse kastetud.

Paganama põnevalt vastuoluline rüübe. Ühest küljest tahaks öelda, et see kraam on veel nukiline ja nurgeline ja agressiivne ... et poisid, pange ta nii aastaks-paariks hoiule. Teisalt on aga seesama lonksuke nii mitmemõõtmeline ja ühekorraga nii tormakas kui nautlemisele-järelemõtlemisele kutsuv. Aga hinnag ... noh ütleme nii et praegu oleks see läbiva väiketähega mega. Aga olen kindel, et mõne aastaga kasvab sellest suurtähtedega MEGA.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment