Thursday, December 3, 2020

Käre talv (partii 2)

Käre talv (partii 2) (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Ei RB ega UT ei tunne seda jooki.

Tootjainfo: "mõdu
vesi, mesi, rosinad, piparkoogimaitseiane, Mosaic humal, pärm."

Alustagem sellest, et õige nimetus oleks liigimääratlusena metheglin, mitte mõdu. Aga noh, et siis mõdu pole üldnimena vale, lihtsalt vürtsmõdu liigimääratlus on omaette nimga "metheglin"

Teiseks, kahe aasta taguse versiooni kirjelduse leiab siit

Väike lihtne pudel, sildikujundus tehniline. Sentimeetrine valge vahukiht kaob kohesel kohinal. Joogi värvus - kirkalt kollane. Aroom on mõnusalt ja tagasihoidlikult jõulune, siit leiab nii mett kui piparkooke. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse muutub mõrkjamaks, üllatavalt puiduseks, pohlade ja kibuvitsamarjade taoliseks. Lõppmaitse on kuiv ja mesilasvaha mõrkjas-magusa olekuga, selle taga lehvib mõnusalt hapukas ja parkiv kombucha-mate segu. Järelmekk on magusakas-mõrkjas, mõõdukalt jõhvikaliselt hapukas ja vähese suira kuiv-parkiva noodiga.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja väga kuiva paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe. Piparkoogivürtside lisamine on väga hea mõte, ainult et mõdumeister on olnud liiga tagasihoidlik, hetkel ei jagunud neist vürtsidest kaugemale kui lõhna sisse.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment