Sunday, December 20, 2020

Vanilla Eisbock (Vintage 2017)

Vanilla Eisbock (Vintage 2017) (Muddis, Eesti) pdl 0,375 l. alc 8,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bock - Eisbock" ja hinnang 51 punkti. Untappd ütleb "Bock - Eisbock (Traditional)" ja 3,64 punkti. 

Tootjainfo: "Ice distilled lager with vanilla."

Keskmist kasvu pudel, traathoidikuga kork-kork. Helepruun hõre vaht täidab 3/4 klaasist, kuid kaob üsna kiirelt kohinal. Õlle värvus - kirkalt tume punakaspruun. 

Aroom on magus ja dessertlik juba poole meetri kauguselt. Nina klaasi torgates toimub kohtumine koorevenise, kuivatatud õunte, vaskse vanamoelise suhkrutoosi, tamme ja kadaka võluva sümbioosi ja koduse talveõhtuse soojusega.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja hapukas-magus. Õigemini ikkagi hapu ja magus, sest õunane-rauane hapu mõjub üsna konkreetselt, aga kenasti suhkrust magusat tasakaalustavalt.

Keskmaitse tõmbub huvitavalt kuivemaks - sellist käänakut ei oskaks jääboki puhul oodata. Kuid igatahes see kreekide ja kreeka pähklite sümbioos mõjub väikese vau-efektina.

Lõppmaitse - huvitav, et siia klaasi sisse oskasid pesa teha nii kohvinurgake kui lõkkesuitusne leivapaluke. See on intrigeeriv kombinatsioon, kas teate!

Järelmekk - pehmed poolkuivanud ploomid, vaniljeküpsised kohvimarmelaadi ja piimašokolaadist võõbaga.

Raskepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, hapu-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusa buketiga HEA TASEME rüübe. Noh ütleme nii et jääbokk see pole, alla 10 kraadist jooki jääbokina esitleda on nõrk mõte. Aga see ei muuda ära asjaolu, et siiani ülimalt kiratsenud bokkide maastikul on see jook siiski selgelt hea ja tubli doppelbock - seega kõrget kiitust väärt!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment