Thursday, December 10, 2020

Nordic Bock

Nordic Bock (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,9 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Bock - Single / Traditional" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "IBU 21"

Väike lihtne pudel, sildil kaks rabas ujuvat põtra :) Tumekollane vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - kirkalt ja ilusalt punakaspruun. 

Aroom on veidi rõske ja karamelline, lõhnates pööningu ja pähklite järele. Vanad tolmunud tugitoolid ja päevinäinud töölauale kuivama pandud mesised ürdid. Põnev ja nuuskimisvääriline!

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magus ning biskviidine. Keskmaitse muutub tihkemaks, veidi hapukamaks, kuivatatud maasikate ja suira seguseks. Lõppmaitse - karamell ja pähklid, heledad rosinad ja väga kaua kuivatatud õunad. Järelmekk - pisut mesine, õõõõõõhkõrnalt suitsune, mõrkjas ja tihke.

Keskmisest tihkema kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-magus-mõrkja buketiga HEA TASEME rüübe. Kuhugi bocki ja altbieri vahele jääv tegelane, mis pole ehk kõige stiilipuhtam, kuid üldise bocki-puudulikkuse keskkonnas siiski tänuväärt piisake.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment