Wednesday, December 9, 2020

Päkabokk

Päkabokk (Kolk, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,3 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Bock - Doppelbock" ja hinnang 3,59.

Tootjainfo: "Full bodied and slightly sweet bock with hints of caramel.Brewed with spruce tips"

Väike lihtne pudel, pruulikojale omasel viltulõigatud sildil stiilikohased oinad ja joogikohased kuuseoksad. Sentimeetrine tumekollane vahukiht kaob väga kiirelt. Õlle värvus - kirkalt punane. 

Aroom on rauarohke, karamelline, pähkline ... kreeka pähklite koorte taoline täpsemalt, röstine ja kergelt isegi kõrbenud.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse on tugevalt karamelline, rosinate ja melassi ning magusa jõululeiva taoline. Lõppmaitse - hapukas, vaskne, metalne, kuivapoolne ja kõrbemaminemise ääre peal oleva leivakooriku taoline. Järelmekk - magus ... isegi läilat piiri puudutav, samas siiski taskaalustava puiduse-pähklise tahuga. 

Raskepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-magusa buketiga HEA taseme rüübe. Kuna bocke tehakse armetult vähe, siis seda tegu tuleb hinnata ja kiita. Veidi liiga lame suutunnetus ja metalne kõrvaltoon on aga sihukesed pisikesed miinused, mis ei lase ka liiga kõvasti aplodeerida.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment