Monday, August 16, 2021

Beer Greek Breakfast

Beer Greek Breakfast (Mikkeller Taani). pdl 0,375 l. alc 12,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double" ja 4,14 punkti

Tootjainfo: "A collaboration between Mikkeller, WarPigs and Seven Island (from Greece)It is an Imperial Stout (12.5%), based on the idea of Mikkel's Beer Geek series, and using Greek ingredients:
- coffee (from Cafetierra roastery based on Corfù island)
- Mahleb from Thessaloníki (the insides of Greek wild cherries, which has a nice but peculiar fruity taste, a blend of spices, cherry and almond)
- Carob flour from Chios Island (can be described as a Mediterranean substitute for Cocoa)"

Keskmist kasvu pudel, vahakael ja õllekirjeldus (sa ju ikka lugesid selle läbi?) tekitavad aukartust ja lugupidamist. Seda vahatatud korki on aga ühtlasi ka üks igavene piiiiiiiiiiiks avada! Punakas-mustav vahukiht täidab kolmandiku klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - no mis te arvate? Et on punasetäpiline? Ei ole, kas teate!

Aroom. Ma-kohe-ei-tea. Ma kohe ei tea, kuhu nüüd pöörduda või mispidi kummardada, aga see lõhn on VÕÕÕIMAAAAS! Kookosed, Kaakaaao, Koooohutavalt palju Roooooooosinaid. Kardemon, kaneel ja muskaatpähkel. Mandlid, kookos ja kuivatatud datlid. Kookos, eksole?

Esmamekk. Rske rsk. Šokolaadilikööri rske. Kakaokreemi rske. Pähklivõie. Konkjakikirsid. 

Keskmaitse. Vürts-kakao. Delikaatne, vürtspipra, kardemoni, kaneeli ja rosepipra vürtsisuse mõõduga mõõdetud vürtsikus magusal pähklisel taustal.

Lõppmaitse. Melass segatud lagritsa ja kummelilikööriga. Kas kummeli-liköör on olemas? Aga vaata just selline, kaaaaauua laagerdunud kummelitõmmise moodi liimjas ja tihe see kraam on.

Järelmekk. Nahkses kukrus aastaid järelküpsenud pähklid. Hullumeelselt täidlane, samas animaalne, isegi higine, parkunud ja räntsakas.

M.E.G.A. Selle kraami joomiseks tuleb varuda kõrged kitsad pokaalid, millest vedelikku piiskhaaval keelele kallata ja suulaele laiali hõõruda. Võtke need pokaalid ja varuga aega ning olge vähemal minut aega vait, ennem kui midagi ütlete. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment