Thursday, August 5, 2021

Gumbo Gose

Gumbo Gose (Tanker, Eesti) prk 0,44 l. alc 5,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Sour - Fruited Gose" ja hinnang 3,57 punkti.

Tootjainfo: "Chilli beer with tomatoes, garlic, habanero and salt
IBU 5"

Keskmist kasvu purk, sildiks üsna hullumeelne kollaaž, kus peakohal tomatid. Sõrmepaksune valge vahukiht kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - veidi hämuselt punakaskuldne.

Aroom - meeliergutav tšilline vine täidab juba esimese kššš-klõks avamishetkel kogu toa. Siis paned nina klaasi ja naeratusest võiks kukla taga sõlmi siduda - no niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii lahedalt ja elavalt ja värskelt on siin koos nii tomat kui küsla kui sool kui tšilli. Aaaaajeeeeee! See õlu on I M E L I S E lõhnaga, juhul kui sa oled tšillipea!

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-tšilline. Keskmaitse ... uhhh, tomatitšilli, magus-terav ja ninnakargav. Lõppmaitse - aju joonistab siia ja sellerivarred, rohelise sibula ja murulaugu ... no ühesõnaga ideaaselt karge vürtskokteil, mida aju tajub sibulapealserohelisena! Järelmekk ... aaaaaaaaaaaaaaaaaaa kui heaaaaaaaaaaaaaaaaa! See on ooooogaaaaar. 

HULLUMEELSELT ERUTAV JA PERUTAV ÕLU! Vaieldamatult seni Eestis tehtud õlledest KÕIGE vürtsikam, kõige suuremate munadega, kõige vingem vürtsõlu. Peamine - see pole üheplaaniselt ja tolmuselt tšilline, nagu mõned varasemad katsed heledaid tšilliõllesid teha on olnud. Gose on geniaalne baas, millele ehitada üles ogaraid maitseid - ja see on OOOGGGAAARRRR!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment