Tuesday, August 17, 2021

Kookosmos

Kookosmos (Viljandi vaadimees, Eesti) pdl 0,33 . alc 4,8 %vol.

Tootjainfo: "Cocostout
Kosmos on tehtud tumedast šokolaadist ja kohvipaksust, milles hulbivad valgete täpikestena kookoshelbed. Kosmosel puudub seos selle õllega. Õlut kosmoses pole.
Linnased: best pale ale, Crystal extra dark, DRC, Chocolate, peeled roasted barley. Humalad: Magnum, Bramling cross. Lisand: röstitud kookoshelbed. Pärm: safale S-04
IBU32"

Väike lihtne pudel, sildil ... noh mis sa kostad, ongi kookosmos :) Sõrmepaksune kollakaspruun vahukiht kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - kirkalt sügavikpunane. Aroom on hapukas, röstine, kerge suitsuvinega, kõrbenud ja marjane.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas-magusakas ning röstine. Keskmaitse muutunud kõrbenult magus-mõrkjaks, meenutades krõbekõrbenud stritsliservakest. Lõppmaitse on taaskord hapukam, röstitud linnastamata odra spetsiifiline vängevõitu maitse matab muud toonid üsna lootusetult enda alla. Järelmekis vilksatab korraks aimamisi kookose sabatäht, kuid siis mattub see jällegi rösti mõrkjas-hapu sisse.

Keskmisest kergema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-mõru-hapukas-suitsune-hapukas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe, mis kaldub ülevõllikate kategooriasse. Rösti on siin ilmselt liiga palju, mattes kõik muud aspektid enda alla, pannes lubatud kookost tikutulega taga otsima.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment