Monday, August 9, 2021

Heldeke Dark Cherry

Heldeke Dark Cherry (Heldeke / Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Fruit" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Dark Ale" ja hinnang 3,3 punkti

Tootjainfo: "Heldeke! Dark Cherry is a light and easy drinking dark beer with a subtle cherry after taste.
If this is what you taste, then we've got all round success!!
---
Produced in collaboration with Purtse Prullikoda
IBU 25"

Väike ravimipudel, sildil estraadilik-eesriidelik punane vormistus. Pruun vaht täidab 95% klaasist, olles mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. Aroom - magus-mõrkjas segu konservikirsist ja linnaseröstist.

Esmamekk on kerge kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub veidi hapumaks ja kirsilikumaks. Lõppmaitse ligub hapuskaalal veel edasi, aga ka magusamaks meenutades nüüd juba ülekpseid mureleid läbisegi samas küpsuseastmes kirssidega. Järelmekk - mõrkjas-hapukas, röstine ja kuivapoolne.

Kerge kehaga, ülekarboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-maguakas-hapukas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Vana Gambrinuse hinnagul on põhjaks midagi schwarzbieri laadset, mida on siis tembitud kirssidega. Kuna tootjalehe järgi oli eesmärgiks taasoota Pulsi kirsiõlut, siis see ta üsna täpselt ka on. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment