Sunday, August 29, 2021

Kohalik Laager Dark Edition

Kohalik Laager Dark Edition (Käbliku, Eesti) pdl 0,44 l. alc 4,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Dark Lager - Dunkel / Tmavý", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Lager - Munich Dunkel" ja hinnang 3,54

Tootjainfot pole leida

Keskmist kasvu purk, sildil kolekäblik. Pruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - tuhmilt punakaspruun. Aroom on hapukalt leivane ja röstine, vähese viljakohvi nüansiga. 

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukas. Keskmaitse - hapukas-magus, intensiivselt leivakoorikut meenutav. Lõppmaitse lisab õige õrna mõrkja, kõrvetatud noodi, aga foonilt on pigem magusapoolne, kauamälutud leivasisu meenutav. Järelmekk - hapukas, pisut pärmine, kuivatatud õunte, rosinate ja pähklitega rikastatud leiva taoline.

Keskmisest kergema kehaga, vähekarboniseeritud paletiga, hapukas-magus-mõrkjas-magus-hapuka buketiga Väga hea taseme rüübe. Väga kiiduväärne Käbliku koja poolt, et nad katsid ära ühe traditsioonilise, aga senitühja niši eesti väiketoodetud õllede turul - seeleiab endale kindlasti tänuväärse tarbijaskonna.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment