Tuesday, August 3, 2021

Coco / Espelette Imperial Stout BA

Coco / Espelette Imperial Stout BA (Iron, Prantsusmaa) pdl 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 4,21 punkti

Tootjainfo: "Imperial Stout aged in red wine barrels with the addition of Espelette pepper and coconut"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnus-alasi seekord tarduva laava foonil.

Vaht. Mnjaa, seda kohtab ikka üliharva, et kolakas imp.stout on ülekarbos! Igatahes vahtu volksab välja palju ja jääb ka poole pudeli tühjendamise järel kerkima. Seletus on ilmselt punase veini vaadis - see on ohtlik laagerdus-keskkond, kuskohast võib mingi mutuka endale õlle sisse saada. 

Õlle värvus - totalitaarmust. 

Aga aroom. Oi sa sume suksuke, kui hea see on! Igaks juhuks uuesti pilk sildile, et kas siin tõesti pole tonkauba sees - ei ole! Mandli, rummi, vanilje ja kakao segu on igatahes hurmavalt mõnus!

Esmamekk on raske kehaga ja magus. Veidi alkoholiselt torkiv ja rammusalt kookosene. Raske ja rõõmus ühekorraga. Või ooooooot-oooot, see pole ju alkohol, see on tšilli!

Keskmaitse - tšillišokolaad mandlikreemiga! Kuulge, see on ju geniaalne segu! Oi ma tahan nüüd selliseid šokolaade!

Lõppmaitse. Vanilje, kaneel, kakao, tšilli ja pähklikreem. Jumbumber, see maitsekombo väärib mingit pjedestaali vürtsdessertide parginurgas!

Järelmekk. Õhhhh teeb suu, ähhhhh pühib väikest vürtsihigi laubalt, puhh ja pöidlad püsti mõnusalt laksuva hulluse eest.

Intergalaktiliselt GigaKosmiline! Vürtsdesserdid on meie maanurgas üsna tundmata loomad, kuid selles veidrikute vääratus värdkambris on olemas imeliselt pööraseid loodusnähtusi!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment