Tuesday, August 31, 2021

Rinkuškių IPA

Rinkuškių IPA (Rinkuškiai, Leedu) pdl 0,5 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - International" ja hinnang 2,73

Tootjainfo: "The beer is brewed using two kinds of malt: Viking Pilsner Malt, Caramel Barley Malt. Hops of the Citra, Cascade, Yelow Sub breeds provide bitterness and aroma. This beer is fermented with high-fermenting yeast. The beer’s flavour has more bitterness than usual, which is softened by aromas obtained from the malt and hops in the high temperature of fermentation."

Keskmist kasvu pudel, lihtne kaheosaline sildikujundus. Kollaka varjundiga sõrmepaksune vahukiht on vähese püsivusega. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. Aroomis on tunda head vett, veidi karamelli ... ja ongi kõik!

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse - karamelline, heinane, ürdine. Lõppmaitse - mesilasvaha, raudrohi ja kanarbik. Järelmekk - magus, mesilasvaha ja ürtide segune.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magus-mõrkja buketiga OK taseme rüübe. IPA'na on see läbikukkumine, ESB'na oleks see aga päris hea, ehk lausa "über"määratlust väärt. Ei pea iga pruulikoda tegema IPA'sid, eriti kui ta seda ei oska! Samal kojal on olemas väga heal tasemel traditsioonilised linnaselised leedupärased õlled, tehku neid ja olgu ise tehtu üle õigusega uhke ning joojad rahul.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment