Tuesday, February 9, 2016

58 Handlanger

58 Handlanger (Kompaan, Holland) pdl 0,33 l. alc 8,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang 85 punkti.

Tootjainfo (google tõle kaudu: "Beer with a thin but strong hoppy flavor. A dark amber Dutch-fermented beer brewed from three kinds of malt and 3 kinds of hops. Has also undergone this beer during lagering dry hopping. This beer has a strong alcohol content of 8.2% this beer also has a bitter aftertaste with notes of citrus and pine needles.
IBU  60"

Väike lihtne pudel, tehnitsistlik sildikujundus. Erkvalge vaht täidab pool klaasi ja püsib üpriski kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on tugevalt linnaseline ... aga kus on humalad?

Esmamekk on keskmisest kriips raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-hapukas,, veinine ... veidi lausa odraveinine. Lõppmaitses tuleb ilmsiks ka humalamõrkjust, kuid see on ausalt öeldes kuidagi ... eee ... igav ... no lihtsalt mõekjas ja kõik. Järelmekk teeb aga eelmise elamusepuuduse tasa - siin hakkavad mängima greibised ja mahlased pooltoonid, muutes kogu üldmulje vägagi heaks.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga Väga heal tasemel rüübe. No ausõna ma ei saa aru, miks RB seda jooki topelt-IPAks nimetab. IPA-na oleks ta päris asjalik. Humalase odraveinina ehk kah. Aga no topeltIPA ei ole ta juba oma IBU poolest. Kuid joogina omaette - tasub kindlasti korra keel sisse kasta! Eriti kui selle kõrvale veel suluguni juustu pakutakse :)
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment