Monday, February 22, 2016

Armaada - Cascade


Armaada - Cascade (Tanker, Eesti). pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Tanker on üles rivistanud ühehumala IPA-de Armaada. Humalakahurid on täidetud klassikaliste ja parimate humalalaengutega, et pakkuda puhtaid, intensiivseid ja eristuvaid humalaelamusi. Pihtas ja põhjas! Täistabamuseks on vaja vaid ühte humalat.
IBU 60"

Väike lihtne pudel, sildil tünnikandja paat. Erkvalge sõrmepaksue vaht pole küll kuigi püsiv, kuid jätab taandudes vahujälje klaasiseintele. Õlle värvus - õrnalt uduselt tuhmkuldne. Aroom on murune ja vürtsikas, lilleline, väikese aniisiliku kilkega. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, murune, veidi pärmine ja linnaseline. Lõppmaitses on mandariinikoort ja greibimahla, tuhmi puidust sarapuupähklit. Järelmekk lisab vähese vürtsikuse, mis senist tuhmust pisut ülepoole upitab.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Vägagi heal tasemel rüübe. Cascade kuulub küll paljude väärikate IPA'de retsepti, kuid üksik-humala IPA tegemiseks pole parim ... kuid seda julgem valik. Aroom on vägev, kuid maitse jääb sellele alla.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment