Saturday, February 6, 2016

Kirsi


Kirsi (Tarmo, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10% Liigimääratlus: kirsi-šokolaadi imperial stout

Tootjainfot pole :( (kaude tean, et tegu on uskumatu seguga, mille põhjaks on konserv, kuid siis tehti sellega seitse hiina imet, millest kuues oli kirsikompoti lisamine)

Väike lihtne pudel, sildil domineeriv K-täht toob paratamatult meelde ühe kohukese :)

Vaht. Nojah, hoiatus ülekarboniseerituse osas oli mõistagi meelest läinud. Seetõttu see pilt ongi ehedalt tehtud - klaas õlleloigus :)

Õlle värvus - must. Noh ehk on väike punane helk kah sehen, kuid must on ikka must.

Aroom - kõrvetatud leiva lõhn täidab toa. Lähemalt lööb KIRSS aga kõik muud nüansid jalaga laiali ning istub tugitooli. Kõrbemaminev kirsmoos. Kreegikompott kah. Kirsivein. 

Esmamekk on raske, kohe väga. Ja magus, kohe VÄGA. 

Keskmaitse. No vist ei kunagi varem pole määratlus "kirsiliköör" olnud kohasem, eriti rõhuga sõnal "liköör". No magus on noh, kohe väga!

Lõppmaitse määrib mööda keelt laiali paksu kihi ülekeedetud maasikamoosi, pistab sinna sisse kirsitükid ja miksib kõik kokku rosinaküpistega. 

Järelmaitse on suisa pealtikkuvalt magus, justkui purjus kolkapoliitik, kes proovib laternaposti veenda edasise vastuvaidlemise mõttetuses ja vajaduses moodustada kohe koalitsioon. Jah, kuskil tagaplaanil on ka kõrvetatud tammelaaste ja veidike vaniljeliksi, Ungari ploomikonserv ja marineeritud metsõunad. Kuid see magusus, no see MAGUSUS ... no see on ikka kohe hirmutavalt veenev. Tuleb vist koalitsioon ära teha.

MAGUS-raske kehaga, MAGUS-õlise paletiga, MAGUS-mõrkjas-magusakas-hapukas-MAGUSA buketiga MAGUS überrüübe. "Über" on antud puhtalt hulluse toetamise eest. Konservist SIHUKE asi valmis teha - see väärib väiksemat ausammast. Kuid NII magus ei peaks üks õlu siiski olema. Dessertõlu kuubis.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment