Sunday, February 21, 2016

Xocoveza for the Holidays & the New Year


Xocoveza for the Holidays & the New Year (Stone, USA) pdl 0,33 l. alc 8,1 % Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang 99 punkti!!!

Tootjainfo: "An imperial milk stout brewed with chocolate, cinnamon, nutmeg, chile pepper and coffee."

Väike lihtne pudel, klaasile trükitud sildil pruulikoja tunnuselukas. Pruun vaht täidab pool klaasi ja on üle keskmise püsiv. Õlle värvus - vähese sügavpunase helgiga must. 

AROOM! Oiväge! Magus-kohvine. Vürts-kohvine. Värskelt jahvatatud üleröstitud kohvioad. Kakao. Tume tšillišokolaad. Küllus ja täidlus.

Esmamekk on raskepoolne ja magusakas, vähese vürtsika sädemega. Selline delikaatne kui õukonnadaami õrn peanoogutus ja elegantne nagu õrn viibutus lehvikuga. 

Keskmekk paneb laialt naeratama ... juhummal küll, kui kreemine, kui siidine! Šokolaadi-pähklikreem tumeda šokolaadipadakese sees! Daam pistab kommi põske ja sulgeb hetkeks mõnuledes silmad, volksutades pikkade ripsmetega.

Lõppmaitse silitab maitsenäsakesi kergelt suitsutatud poolnätskete ploomidega, mis on kastetud šokolaadilikööri sisse. Proua on ümbritsetud kavaleridest, kuid säilitab stiilse väärikus. Vaid õhkõrn naerukurd suunurgas näitab, et tšilline vürtsikus on talle vägagi meelepärane.

Järelmekk sulab kakaokreemi ja kohvikaramelli vahele, soojendatud tšillikuumusest ja korraga kolmest küljest laekuvatest ettepanekutest lubada end tantsupõrandale saata. 

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-vürtsika buketiga MEGATASANDI RÜÜBE! Luksuslik ja sädelev, veidi hoolimatu ja meelitav, kõrgejooneline ja lummav. Imperial-tšilli-piima-stout. Öelge seda aeglaselt ja iga sõna muigutades. On ju hea, kas pole! Dessertõlu edasijõudnutele.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment