Friday, February 5, 2016

Kolm venda


Kolm venda (Pihtla, Eesti) pdl 0,33 alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Olles juba 25 aastat legendaarset Pihtla õlut pruulinud, otsustasime ühel päeval Pihtla õlleköögis väärika vanuse tähistamiseks mõned huvitavad maitsed pudelisse panna.
Columbus, Simcoe, Cascade humalatega pruulitud männivaigune ning tsitruseline IPA.
IBU 63"

Väike lihtne pudel, humalakäbine sildikujundus. Erkvalge vaht täidab pool klaasi ja on üsna kaua püsiv ning kenakesi vahujälgi jättev klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt ja tumedapoolselt kuldne. Aroom on greibine ja vaigune, mõnusalt mahlane ja karge.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, täidlasem ja mahlasem. Lõppmaitse mõjub tunnustamisväärselt hästi - see pruulikoda pole ju varem IPAdega ametlikult mänginud - siin on nii vaiguseid kui mahlaseid noote, parkivat mõrkjust ja magus-hapukat greipi. Järelmekk on magusakas-mõrkjas ja tagaplaanil veidi vürtsikas.

Keskmise kehaga, üle keskmise karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Väga korralik ja mahlane IPA seni peamiselt traditsioonilist ja maalähedast rida ajanud tegijatelt - tubli ja kiiduväärt vahepala!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment