Tuesday, February 23, 2016

Ay, Caramba


Ay, Caramba (Holy Roller, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Specialty Grain", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Kuus erinevat linnast, kolm erinevat humalat. Tulemus on punakas rukki IPA, millel on küllaltki palju humalast puuvilja maitset, mida toetab kompleksne linnaseprofiil.
IBU 55"

Väike lihtne pudel, ülemäära kirjul sildil hullunud rulakoll. Valge vaht täidab ligi pool klaasi ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt vasekarva. 

Aroom on üsna võimas, hapukalt leivane ja mõrkjalt humalane, magusalt linnaseline ja kokkuvõttes pihlakane :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja üllatavalt leebelt mõrkjas (oleks oodanud naksakamat algust). Keskmaitse teeb selle alguse tasa, pakkudes juba jõulisemat murust ja puidust mõrkjust, mis seguneb rukki nätskepoolse hapukusega. Lõppmaitse on hapukas, marjaveinine ja vürtsikas. Järelmekk meenutab veidi arooniamahla oma pisut keelepära parkiva toimega ... lisandub ka roostese või rabavee mõrkjas hapukus.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe. Jõuliselt rukkine, oleks võinud olla pisut rohkem tasakaalus, linnaselisem ja ehk kraadike kangem, siis kiidaks rohkem. Praegu väga hea klaasike küslajuustuste singirullide kõrvale.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment