Friday, February 5, 2016

Stokholmas Sindroms


Stokholmas Sindroms (Malduguns, Läti) pdl 0,5 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "porter" (tegelikult tšilli kakao porter), koondhinnet pole.

Tootjainfo: "Smooth porter with cacao nibs from Peru and hint of Chilli"

Keskmist kasvu pudel, värviplekki meenutav sildikujundus. Sõrmepaksune pruunakas vahukiht püsib mõnda aega. Õlle värvus - sünkjalt tumepunane. Kakao hoovab päris kaugele, nina klaasi pistes tunned ka vääähest tšillišokolaadist kõditust.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-hapukas, tšilline õhetus sobib siia juurde otse oivaliselt. Lõppmaitse toob silme ette poolkuivatatud ploomid ja tšillišokolaadi. Järelmekk on muhedalt sume, tšilline helin selle foonil mõjub lihtsalt armastusväärselt :)

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametja paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-maguaskas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Omamoodi erakordne õlu, milles on üheskoos lihtsus ja samas täius. Mitte iga porteri kohta ei ütle vana Gambrinuse seda - aga seesinast rüübet tahaksin ma oma õhtutesse veel ja veel. Serveerida koos kuivatatud ploomidega.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment