Thursday, April 28, 2022

Cucumberbatch (2022)

Cucumberbatch (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 4,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose - Flavored", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Fruited Gose" ja hinnang pole samuti välja kujunenud

Tootjainfo: "Refreshing sour beer with cucumber, lemon and salt."

Väike purk, pruulikoja tunnustilk seekord kurgirohelisel foonil. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroom - kurginäovesi! Noh ikka kurk ka muidugi, kuid mälu jaoks on see ehtsalt ja ehedalt lapsepõlvest tuttav kurginäovesi! :) Ja kurgimarinaad. Ja kurgipurk, kurkpurk!

Esmamekk on kerge kehaga ja hapu, vähese magusa fooniga. Keskmaitse - sool ja kurk annavad kokku värskesoolakurgi! No aga mida ta siis kokku peakski veel andma kui mitte mõnusaima varasuvise esimese kurgi, mille sa avaturult ostad ja kohe sealsamas ära krõmpsutad. 

Lõppmaitse - huvitav, ma tean et see on sidrunikoor, aga aju jälle tembutab ja ütleb "koriander"! :) Järelmekk - kurgisoolamise vedelik, ainult et veidi magusam kui seda tavaliselt siukses marinaadis tunned, sool, hapu ja kurk ise on kõik omal kohal, ootamas suve ja päikest

Friigikas selle sõna õndsalikus mõttes. Kurgi-gose on jook, mis peaks parimate õllepoodide riiulil kogu aeg olemas olema!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment