Monday, April 18, 2022

Dark Star

Dark Star (Fremont, USA) prk 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Oatmeal" ja hinnang 97 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double Oatmeal" ja 3,95 punkti.

Tootjainfo: "Roasty, chocolate tones swirled with oatmeal smoothness and dark as the night. The Dark Star crashes, pouring its light into ashes, so follow as the Lady of Velvet recedes in the nights of goodbye. This one is too smooth … and at 8.0% ABV, dangerous.
IBU 50"

Väike purk, sildil draakonipea. Mustav-pruun vaht täida 3/4 klaasist ja püsib päris kaua, haakudes ka kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - vähese punakaspruuni helgiga must. Aroom on mõrkjas-hapukas, röstine, kõrbenud leivakontsiku meenutusega. 

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja isegi veidi õline, magus ja röstiselt mõrkjas. Keskmaitse - tihe, kaeraküpsise ja stritslikoore seguselt mõrkjas-magu. Lõppmaitse - šokolaadiliköör, veidi torkivalt alkoholine, röstpähklid ja piimašokolaad. Järelmekk - hapukas-magus, vürtsikas, mandline, kohvine. 

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe. Korralik tummine kaerastout, kuid täpselt sellel piiril ta ka peatub, eristumata teistest sama taseme ja sisuga keresoojendajatest.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment