Thursday, April 28, 2022

Dipping Toes

Dipping Toes (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double Hazy (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - New Zealand" ja hinnang 3,92 punkti

Toojainfo: "Vibrant and juicy Kveik IPA double dry hopped with Nelson Sauvin, Idaho 7, El Dorado and Vic Secret. Collaboration with Whiplash."

Väike purk, sildikujundus kummaliselt kollaažilik, mis pole Pühaste stiil seni olnud. Valge vaht täidab kolmandiku klaasist kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - hämuselt tuhmkollane. 

Aroom - jämmmmmedalt ja kummaliselt humalane, omamoodi agressiivne ja köitev ühekorrga. Siin on märga loomakarva, veidi kõdunemist, tublisti parknahka, veidike silo ja pool mangot. 

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja keeleotsal krudisevalt mõru-vürtsikas-hapukas. Keskmaitse on tihe, agressiivne, keeleväänaja ja meelepööraja, noore veini ja vürtslikööri vahelpealne, nelgi, kardemoni, valge pipra ja mingi eriskummalise marinaadi segune.

Lõppmaitse - väha värskelt humalane, kadakane, vaigune, okkaline, häiriv, rahutu ja raspeldavalt kandiline. Järelmekk - sõnnik, tikrid, loomakarvad, pajukoor, suir, mesi ja viinamarjavaik.

ÜLEVÕLLIKAS. Rämerohmakas-värsevaiguline-keeleväändeline. Ükskõikseks ei jäta see õlu kohe raudsel mitte kedagi. Humalalaksu on siin triple-IPA jagu, samas on ta mõnusalt mõru ja rohmakas ning kraadelikult ülbav peale selle. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment