Monday, April 25, 2022

Farsons Blue Label

Farsons Blue Label (Farsons, Malta) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Red Ale / International Amber Ale" ja hinnang 20 punkti. Untappd ütleb: "Mild - Light" ja 2,94 punkti.

Tootjainfo: "A dark brown, top-fermented ale yeast, hopped and mixed with a special type of mild malt gives this richly coloured ale a unique, surprisingly smooth and mild taste. Contains distinctive chocolate and caramel notes."

Väike proofilkirjadega pudel (muuseas pudelile on ennduvana kantud ka Malta rist!), kõige klassikalisem odavõllelik sildikujundus, kus ei puudu ka medalid :D 

Kollakas vaht täidab pool klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun merevaik. Aroom on meeldivalt ja pehmel leivan ... õigemini isegi leivakapilik, kus segunevad kõik need leivad-saiad-sepikud, mis siit läbi on käinud.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magus-kibekas. Et siis nagu oleks magus, aga samas on ka nii mõru, et kisub kibedaks. Keskmaitse - suhkrune, veidi vesine, karamelline ja taas väikese kibeda servaga. Lõppmaitse on hapukam, vaskne ja kuivapoolne. Järelmekk - kõrvetatud suhkur ja suutäis vaseleotist.

Keskmisest veidi kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-kibeka-mõrkjas-kibekas-hapuka buketiga Hea taseme rüübe. Isegi päääris hea selle sõna stiilipuhtuse mõttes - amber ale nagu ta olema peab - aga see kummaline kibe raamistus ei lase teda kuigivõrd januga nautida isegi päeva esimese õllena.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment