Monday, April 11, 2022

Vigur

Vigur (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 2,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "ISA - Session IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Session" ja hinnang 3,3 punkti

Toojainfo: "Small IPA with notes of ripe gooseberries and juicy white grapes. Brewed with Nelson Sauvin hops"


Väike purk, sildil ... eee ... noh ütleme et see ongi üks paras vigur :) Valge vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroom on huvitavalt intensiivne, et mitte öelda vänge - tikuväävli ehk fosfori, tooreste viinamarjade ja salpeetri lõhn moodustavad kummalise ent omamoodi lummava segu, mille peale eitea, kas pahaselt nina eemale pöörata või veel nuhkida. 

Esmamekk on kerge kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse - sama kerge ja isegi vesine ning hapukas-mõrkjas. Lõppmaitses hakkab piiiisut lisanudma midagi melonisarnast magusat. Järelmekk naaseb hapukas-mõrkja greibimorsi juurde.

Kerge kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga Hea taseme rüübe. Niiiii lahja kraami kohta (vaesed rootslased, kes nii peavadki elama) on see jook siiski ju täiesti maitsetihe ja samas tasakaalus, mis tegija seisukohalt pidi kindlasti paras väljakutse olema.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment