Sunday, April 10, 2022

Grandmother Gose

Grandmother Gose (Brewski, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose - Flavored" ja hinnang 50 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Other Gose" ja 3,62 punkti.

Tootjainfo: "A bigger version of an old favorite. A gose with mango and lime, a touch of salt, and to give it an edge: spicy habanero. She is a deceptive lady; fruity and tart to start, then the heat creeps up on you, each sip a little hotter."

Sale purgike, sildil hallipäine versioon eelmisest, nö lihtsalt "mother gose"st. Kollane vaht täidab 2/3 klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - mudruselt kollane. 

Aroom. Hiiiihaaaa! Tšillisõbra ninasõõrmed tajuvad siit kutset, väljakutset ja sisseheidet ühekorraga! Mango ja tšilli - see on ju ideaalne kombo! Vähene soolane värskus siia juurde ning fantaasia koos süljenäärmetega alustavad oma tööd eelootavat esile manades.

Esmamekk on kergepoolne ja alul magus-hapukas, kuid siis hakkab vaikne tulitamine pihta. Keskmaitse - huvitaval kombel meenub midagi rabarberi ja toorevõitu tikrite vahepealset, kuid seda korralikus tšillikastmes. Lõppmaitse - tšillimorss mangolisandiga, nina avaneb sissepoole ja keel kaardub kergesse kaheksasse. Järelmekk - rabarberimorss tšilliga, vesisepoolne, kuid see-eest tšillitolmune. 

FRIIGIKAS!!! Aga no vaata kuna me räägime nüüd ju võrdlusest, siis harilik Mother Gose oli meeldivam selle sõna tasakaalustavas mangolikus võtmes. Jah, siin on tšillist nõksa rohkem, aga kas nüüd lausa põlvkonna ehk astme võrra enam, ei ole kindel, selleks peaks neid kõrvu proovima. Vana Gambrinus on saanud sellest mõrvarlikumaid tšilliõllesid proovida, kuid silmapaistev eksemplar on see ikkagi!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment