Thursday, April 7, 2022

La Fortezza Vecchia

La Fortezza Vecchia (PCB, Itaalia)cpdl 0,375 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine / Wheat Wine / Rye Wine" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Barleywine - English" ja 3,69 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke abil): "Deep amber color. Notes of cherry, marzipan and wood on the nose. In the mouth liqueur and sweet notes with a dry and slightly bitter finish with notes of wood and cherry"

Keskmist kasvu voolujooneline pudel, silt mõnusalt vanamoeline. Kollakas vaht tekib vaid hetkeks kirmena. Õlle värvus - kirkalt ja tumedalt punakas-pruun. Aroomis seguneb mõnusaimal moel balsamico ja tamm, mandlid ja mandariinikoor. 

Esmamekk - raskepoolse kehaga ja hapukas-mõrkjas ning tammine. Keskmaitse - väga intensiivselt ja kuivalt tammine, puidune, vaskne ja balsamico ning tumeda šokolaadi segune. Lõppmaitse - vasest uhmris purustatud nelgiterakesed, mandlid ja tammekoor, laagerdatuna kuiva kirsiveini peal. Järelmekk - kirsid, kuivatatud kirsid ja kirsikivid, suur soru balsamicot ja mõrušokolaadilikööri ... juhul kui siuke asi peaks olemas olema.

Friigikas. Selles mõttes, et kui sa lähed otsima odraveini, aga saad balsamicot, siis on ju friigikas. Aga jah, see on lahe ja tore ja uut lonksu nõutav ... kuid ikkagi friigikas :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment