Wednesday, November 28, 2018

Blood Red Sky


Blood Red Sky (Innis & Gunn, Šoti). pdl 0,33 l. alc 6,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "English Strong Ale" ja hinnang 68 punkti. Untappd ütleb "Red Ale - Other" ja hinnang on 3,52.

Tootjainfo: "Blood Red Sky sets a scene. Warm Caribbean sand, flickering candles, cold beer and anticipation of the night to come. From this place came the inspiration for this brew. Jamaican rum barrels meet Scottish red beer in an explosion of cool, spicy rum notes, vanilla and rich fruit. We brew Blood Red Sky using our unique barrel into beer method, turning the traditional beer into barrel process on its head without losing any of the wonderful flavours and aromas from the barrel.
IBU 30"

Päris huvitav, mis siis eristab seda õlut ja "Innis & Gunn Rum Finish" Tolle kangus ja stiil on ju samad ... tõsi küll, seal mainitakse Demerara rummi, siin Jamaica oma. Kuna aga vana Gambrinus ei tea rummidest midagi, siis see erinevus ei ütle midagi.

Väike reljeefkirjadega proofipudel, elegantne omanäoline sildikujundus. Nii suur rõhk disainile teeb ettevaatlikuks :) Kollakas vaht täidab pool klaasi ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt punane. 

Aroom - mõnusalt ja tihkelt karamelline, vaadi vaniljene pehmus muudab selle koorevenise taoliseks. 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub mõrkjamaks ja tammiselt parkivaks, selle taha jääb aga lai ja toekas pähkline karamell. 

Lõppmaitse - koorekaramell, pähkline iiriskomm, vanilje ja mõrkjas kreekapähkel, tammetõru ja kuival pannil röstitud terasepik. Järelmekk - väga-väga pehme rumm, see oleks nagu kohe väga-väga-väga vana, vähemalt 40-aastane rumm, mida on hoitud pähklikoortel?

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe. Siin on olemas inglise kange eili täidlus, rummi enda puudutus, tammevaadi ümarus ... no kõik on ju täiesti olemas. Hinna ja kvaliteedi vahekord muudab selle joogi aga veelgi kõrgemalt hinnatavamaks!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment