Monday, November 12, 2018

Hostage of Fate


Hostage of Fate (Brew Division, Venemaa) Pühaste keldri kraanist kaasa villitud purk. alc 10%. ratebeeri liigimäärtlus: "Barley Wine / Wheat Wine" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Barleywine - Other" ja hinnang on 4,05

Tootjainfo: "Уникальный барливайн, сваренный в коллаборации с петербургским стрит-фуд проектом UKUSNO. Сорт выдержан год, с последующим эйджингом в чипсах, пропитанных сербской абрикосовой ракией."

Hmmmm ... aprikoosirakias ligunenud tammelaastud, millel on omakorda seisnud odravein. Kõlab nagu midagi mmmmmmmmmmmmmmm-laadset?

Sentimeetrine tumekollane vahukiht on üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt ... ja samas likööriselt tihkena näivalt oranžika helgiga punane.

Aroom. Siiras segadus. Esiteks - kas see on nüüd psühhosomaatiline, aga aprikoos on olemas! Teiseks - mida teevad siin tihkes liimjas puljongis keenud tillivars ja loorberileht?

Esmamekk on raske kehaga ja magusakas-hapukas. Huvitav. Soolakas? Kas peabki olema?

Keskmaitse. Jebenti dušu. Kuskohast ronivad mu pähe need lihavaad-lihalikud-tummised maitseseosed? Justkui oleks keelel mitte õlu, vaid aprikoosides haudunud vasikakoiva leem!?!

Lõppmaitse. Manadriiniliköör. Mandlid. Soolamandlid. Miks ma tunnen soola!?! 

Järelmekk. Kuivatatud virsikutega täidetud kalkun. Tähendab siis mitte kalkun ise, vaid justnimelt see rammus ja tihke täidis, millest üksteist ja teineteist muljuvad ja musitavad aprikoosid, münt, majoraan, rosinad, loorberileht, mandlid. Ja rosinad. Palju kuldseid rosinaid. 

Veider. Väga veider. VÄGA meeldivalt veider. Vana Gambrinus pole ammu sellises segaduses olnud. Pagan teab missugusest maitsemälu-urkast voolas esile, keelele, tahaplaanile ja alateadvusse midagi soolakat ja lihalikku. Kokkuvõttes sai see üks kummastav maitserännak. Ah et kas see meeldis? Mis loll küsimus see nüüd on? Muidugi meeldis. VÄGA meeldis. Aga segadust see ei vähenda!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment