Sunday, November 18, 2018

Siguldas Ordeņa Alus


Siguldas Ordeņa Alus (Valmiermuiža, Läti) pdl 0,5 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Schwarzbier", koondhinnet veel pole. Untappd ütleb "Rauchbier" hinnang 3,15.

Tootjainfo: "Sigulda Castle has stood next to the Gauja since the 13th century. Dedicated to its history of brewing, this beer takes its character from a handful of smoked malt
Dark Lager"

Keskmist kasvu pudel, rõhutatult lihtne sildikujundus. Kollakas vaht täidab pool klaasi ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldpruun. Aroom on mõõdukalt suitsune ja magusakas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja veidi kõrbenult mõrkjas. Keskmaitse on hapukas, suitsune ja linnaseline. Lõppmaitse mõrkjas-magusakas ja mõnusalt lihalik olek saab juurde ka vähese hapuka värskuse. Järelmekk muutub alguses lihtsalt ja linnaseliselt tihedaks, kuid siis kõige-kõige viimatiseks tuleb keelepärale veidi kirbevõitu vürtsikas suitsune noot.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Mõnus suitsune dunkel, maalähedane ja ehe oma vanaaegses lihtsuses. Umbes selline oligi ilmselt keskaegse õlle nägu ja tegu (ainult et ta polnud väga suure tõenäosusega laagertüüpi).
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment